Blog

kosttilskud

Antioxidanternes dronning

alfa-lipon-minitabs

Den mest effektive antioxidant jeg kender

ALA, ikke at forveksle med fedtsyren ALA, som findes i fiskeolie har et hav af regulerende egenskaber i kroppen.

De fleste af ALA’s terapeutiske egenskaber stammer fra dets antioxidante egenskaber. Antioxidanter er molekyler, som neutraliserer frie radikaler , som er ustabile molekyler, som frembringer oxidativ stress og beskadiger celler.

 

ALA spiller en rolle i energi metabolisme i hver celles mitokondrier. 4 ]     Vores celler indeholder ALA og kroppen kan selv producere det, men med alderen og hvis immunsystemet er kompromitteret danner vi faktisk for lidt. Derfor kan det være en god ide at supplere.

Forskning har vist, at ALA’s antioxidantegenskaber understøtter leverens sundhed, kardiovaskulær sundhed, nervesystemet, hjernen og muskelgendannelsen efter intens træning. 2 , 4 ] Derudover understøtter ALA en sund vægt, normalt blodsukker og normal skjoldbruskkirtelfunktion. Det hjælper glukose ind i cellerne og er med til at regulere insulin.

Det regulerer også lipidbalancen i kroppen (og dermed inflammationsniveauet), fremmer en stærk hjerne, en skarp hukommelse og en smuk hud!

I kosten kan ALA findes i muskelkød, spinat,  nyrer, lever,  broccoli og tomater. Mængderne i fødevarer er meget mindre end i kosttilskuddet.

Advarsel: ALA er en hæmmer af NADPH-cytochrom-P450-reduktase (POR) og kan potentielt have konsekvenser for dem med ændringer i disse gener. Andre faktorer man skal være opmærksom på kan læses HER.

Mange undersøgelser bruger 600 mg oxideret alfa-liposyre to til tre gange om dagen. Kroniske høje doser på ca. 5-10 g pr. Dag har vist sig at øge oxidativ skade.

ALA er ikke klassificeret som et vitamin, men syntetiseret alligevel af kroppen og er vigtig for kroppens funktion. Alfa liposyre fordele omfatter bl.a. støtte af glukose metabolismen og dette er måske det mest kendte træk.

Top 10 fordele ved Alpha Lipoic Acid

 1. Tilskynder til normale hormonniveauer i skjoldbruskkirtelen
 2. Støtter sunde nerver
 3. Fremmer normal hjertesundhed
 4. Beskytter musklerne mod træningsrelateret stress
 5. Støtter leveren
 6. Fremmer en stærk hjerne og skarp hukommelse
 7. Tilskynder til sund hud
 8. Fremmer yndefuld aldring
 9. Opretholder sunde blodglukoseniveauer
 10. Understøtter en sund kropsvægt

 

ALA kan være et rigtig godt valg af kosttilskud.

Vi kan desværre ikke købe ALA i terapeutiske doser herhjemme, men det er helt lovligt at købe til eget brug i en netshop indenfor EU. Køber man Alfa-lipon fra Naturdrogeriet, 45 mg. vil jeg anbefale at man tager 6 -12 tabletter om dagen.

 

ubalancer, Viden der rykker

Binyretræthed, kvantefysik og autofagi?

Binyretræthed, kvantefysik og autofagi?

Dette er vigtig viden, hvis du ønsker at opnå godt helbred, stabil vægt og et ungt udseende.

 

Har du gået og tænkt på om du kunne være binyretræt? – og hvad du kan gøre ved det?

Symptomer på binyretræthed kan være følgende:

 1. Uforklaret træthed, især om morgenen.
 2. Besvær med at komme op om morgenen, selvom man er kommet i seng i tide.
 3. Følelse af nedkørthed eller overbelastning.
 4. Muskelsvaghed og rygsmerter.
 5. Lavt blodtryk. Svimmelhed.
 6. Søvnforstyrrelser.
 7. Tørst og øget vandladning.
 8. Nedsat sexlyst.

 

man lying on rubber mat near barbell inside the gym
Photo by Victor Freitas on Pexels.com

Binyretræthed er et tegn på manglende forbindelse til de 3 fundamentale ting i vores natur, lys, magnetisme og vandkemi.

Din krop fungerer fysisk, men den får ikke den feedback fra naturen som den har brug for til at fungere optimalt.

 

Jo mere afbrudt dit sind er fra de naturlige miljølys og magnetiske effekter, der formaliseres i kredsløbssignaler, jo mere ændret bliver din opfattelse af virkeligheden.

 

Hvis du har god forbindelse til naturen (sol og jord), er dit behov for mad lille, inflammationsniveauerne er naturligt lave, elektroner og protoner er tættere sammen, fordi lav inflammation afkøler ting i en celle.

 

Desuden virker din krop på en sammenhængende måde, fordi ”havet” i den håndterer ”ilden”, som mitokondrier giver en celle. Denne ild kommer fra lysstråler. Elektroner har en bølgelængde på 340 nm. Alle mitokondrier sender IR-lys ud, som et signal. De sender også vores ROS signaler. Vækst er nødvendig i livet, men det er altid stimuleret af skade (Reaktive oxygentyper -ROS) og begrænset af regenerering. Dette er nøglen ……………

 

Naturens forstyrrelse er nødvendig og vigtig og kan ikke kontrolleres, hvorfor ROS ikke er en dårlig ting. Det skal styres. Fejl er mulighed for udvikling for biologien.. I fysikken falder ting altid til ligevægt, men livet er bygget langt fra ligevægt. Når ting falder til ligevægten, falder det til kaos. Fysik har ingen genopbygning indbygget i sin historie. Biologi er baseret på koblede tilbagekoblingsløkker, der tager en skadelig stimulus og bruger den som stimulans til at regenerere.

Adrenal træthed er et tab af et sådant signal og manglende evne til at opnå regenerering via autofagi (læs næste kapitel).

I den naturlige forbundne tilstand er du i stand til at skabe tanker og intuitioner om, hvordan livet ser ud og føles som acceptabelt for dig. Hvorfor? Stimulansen af lys bygger dopamin og dopamin bygger de substrater, der skaber ROS i vores øjne.

 

Omvendt i sygdom sker det modsatte, og dopamin og alle pigmenterede proteiner reduceres, fordi vi ikke får sollys. Som et resultat bliver vores sind og tanker afbrudt fra de ting der sker i cellerne, da dopamin og dens relaterede proteiner reduceres.

 

Binyre træthed er når kroppen ikke længere reagerer på den feedback. Den fungerer fysisk, men forbindelsen til ”moder jord” og lyset er afskåret.

Det handler om at være bevidst om hvordan vores krop virker på kvanteniveau og have dyb opmærksomhed på lys og forbindelsen til solen og jorden. Mange sygdomme opstår når vi afbryder forbindelsen.

Kilde: Neurokirurg Jack Kruses udtalelse

 

-Så altså… først når du har fået styr på din binyretræthed, kan du begynde styre vægttab og aldring af din krop:

 

Autofagi

 

Autofagi er en naturlig regenereringsproces, der forekommer på et cellulært niveau i kroppen, som reducerer sandsynligheden for opståen af visse sygdomme, samt forlænger levetiden. Du kan udnytte denne regenereringsproces til at tabe i vægt, se yngre ud og forlænge livet.

Det er en proces hvor celler nedbryder og genbruger deres komponenter. Det giver brændstof til energi og byggesten til cellefornyelse. Efter infektion, kan autofagi ødelægge bakterier og vira. Celler bruger autofagi til at slippe af med beskadigede proteiner og organeller for at modvirke de negative virkninger af aldring på kroppen. For at opnå autofagi kan du:

 

–                     faste

–                     spise færre kulhydrater

–                     dyrke intens træning

 

Yoshinori Ohsumi vandt nobelprisen i Medicin og Fysiologi 2016 fordi hans studier i vores cellers såkaldte autofagi har hjulpet med at forstå en lang række sygdomsforløb bedre, og gjort det muligt at finde behandlingsformer til for eksempel kræft.

Bogen ”Glow 15” by Naomi Whittel, omhandler bl.a. hvordan du kan bruge autofagi i dagligdagen ved ønske om lavere vægt, bedre helbred mv.

Diæten 5:2 er et bud på hvordan du kan opnå denne ønskede tilstand i kroppen. Faktisk foreslår Naomi i bogen at man indfører 16 timers faste 3 gange om ugen.

 

 

Behandling af binyretræthed:

 • Man kunne overveje behandling med naturligt udvundet binyrebarkhormon. Eller en mildere tilgang kunne være Helioron:

Når man behandler med Helioron, styrkes lever og nyrer/binyrer. Disse organer er ansvarlige for menneskets indre lysstofskifte. Når lever og nyrer/binyrer er velfungerende, omdannes lyset i mennesket til bl.a. varme, godt humør og energi. Samtidig sættes sunde kemiske processer i gang, f.eks. dannelse af naturligt vitamin D.

 • Udrensning af lever og celler for giftstoffer. F.eks. Med zeolit.
 • Opheling af evt. utæt tarm, med Glutamine og mælkesyrebakterier og gerne aloe vera
 • Masser af sol, gerne ved solopgang og tidligt på dagen (gerne nøgen).
 • Bare tæer i sandet, eller på anden måde jordforbindelse.
 • skånsom diæt inkl. nok rent vand, vandholdigt, økologisk frugt og grønt og sunde fedtstoffer der kan hjælpe til at balancere væsken i cellerne.
 • Glæde, dybe vejrtrækninger
 • Masser af hvile og god søvn (evt. et tilskud, f.eks. tryptonat)
 • Tørbørstning med ionbørste, påvirker kortisolniveauet (læs evt. dette indlæg om udrensning)

tørbørstning

 

kosttilskud

Zeolit og vejen til et sundt helbred!

Zeolith_Kurztext_Knut_Ochmann.pdf

Frit oversat

 

Grundlæggende egenskaber og effekter af zeolit

Hvad er zeolit – clinoptilolit?

Med betegnelsen zeolit ​​menes altid clinoptilolit, fordi den gælder for de over 100

Zeolit arter som den eneste, der er mikroniseret, i ekstremt fin pulverform, og

er til brug for den menneskelige organisme og derfor den mest betydningsfulde.

 

Det er et mineral af vulkansk oprindelse, hvis grundlæggende struktur er aluminium og

Siliciumatomer sammensat af oxygenatomer, og som har en stor evne, til at opsuge og binde egnede stoffer (på grund af sin store indre overflade) og transportere og udveksle i miljøet omkring sig.

Zeolitter har en kompleks, krystallinsk struktur, hvori de indeholder hulrum og kanaler og fungerer derfor som bærer af mange andre stoffer, som bindes af den store “burlignende” struktur.

“Zeolit fungerer som en porøs, tør svamp, der absorberer og binder partikler, så vidt de passer i svampens hulrum. De stærke adsorptionsegenskaber (“Adhesive Properties”) og ionbytterfunktionen forklarer den vidtrækkende funktion af zeolitten.

Vigtigt: Aluminiummet som Zeolitten er opbygget af frigives ikke og toksinerne i hulrummene udskilles fuldstændigt.

 

Hvilke egenskaber karakteriserer clinoptilolit?

 • adsorptionskapacitet (bindingsegenskab)
 • ionbytning
 • Katalysatorfunktion (accelererer mange biologiske processer)
 • Højt siliciumindhold (essentielt sporelement i kroppen)
 • Regulering af elektrolytbalancen (intervenerer i mineralmetabolismen)
 • autoregulering af organismen (regulerer metaboliske processer)
 • er biogen (af naturlig oprindelse)

 

Hvad er den vigtigste komponent i zeolit ​​og hvordan virker det?

Den vigtigste komponent i clinoptilolit er det, i vores fødevarer stadig meget lavt forekommende sporelement silicium (SiO2).

5 g clinoptilolite leverer kroppen 30 til 60 mg tilgængeligt silicium og dækker således det estimerede daglige krav på 20-30 mg fuldt ud. Kroppen har brug for det vitale mikromineral, fordi silicium

 • opbygger cellemembranen og stabiliserer den
 • aktiverer cellestruktur og celle metabolisme
 • opretholder cellemembranens elektriske ledningsevne
 • holder tarmbevægelsen intakt
 • fremskynder mikrocirkulationen i arterier og blodårer
 • stimulerer cellemetabolismen og celledeling og hæmmer cellens aldring
 • sikrer kapillærernes elasticitet
 • stimulerer immunsystemet
 • forbedrer det arterielle vævs elasticitet
 • regenererer bindevæv, hud, hår og negle
 • forbedrer knogledannelsen ved tilstrækkeligt calcium- og magnesiumindtag
 • har en positiv effekt på nervesystemet og lymfesystemets funktion (“Affaldshåndteringssystem”)

 

Hvordan virker zeolit i vores krop?

 • afgifter tarm og organisme for tungmetaller (cadmium, bly,

Kviksølv), miljømæssige og ernæringsmæssige toksiner (DDT, farve og

Konserveringsmidler, ukrudtsmidler og sprøjtemidler) og radionuklider

(f.eks. cæsium og strontium)

 • stimulerer bevægelsen af ​​tarmmuskulaturen, hvilket letter fordøjelsen
 • udskiller bestanddele i tarmene , f.eks. patogene mikrober og giftige metaboliske rester af patogene bakterier, vira og svampe (fx rot og gæringsgifte).
 • reducerer reabsorptionen af ​​toksiner i tyktarm og lever

Stimulerer det intestinale associerede immunsystem ved at stimulere dannelsen af ​​immunceller, aktiveret i tarmen

 • neutraliserer ved frigivelse af frie elektroner, de såkaldte frie radikaler,

beskadigede celler og binder protoner, allerede på oprindelsessted i tarmen (basedannende)

 • regulerer en forstyrret fedt-, protein- og kulhydratmetabolisme, funktionen af

Cirkulations-, nervesystem og fordøjelsessystemer og forbedrer biotilgængeligheden af

mikronæringsstoffer

 • Støtter fordøjelses- og afgiftningsorganerne og optimerer dermed enzymsystemet
 • Fremmer remineralisering af kropsvæv ved at hjælpe med at opbygge knogler, brusk, negle og hår og hæmmer nedbrydningen af ​​lignende
 • Styrker det specifikke og uspecifikke immunsystem, regulerer blodtrykket og blodpropsdannelse og øger andelen af ​​røde blodlegemer.

 

Hvad gør zeolit for dit helbred?

Zeolit ​​er antitumoral, antiviral, antisvampe, antibakteriel og meget anti-oxidativ. Det opererer som en immunmodulator, der intervenerer intra- og ekstracellulært i syrebasebalancen, har en stærk afgiftende virkning og en katalytisk funktion i kroppen.

Bidrager til produktionen af ​​kropsvæv og cellebeskyttelse og lindrer især fordøjelses- og afgiftningsorganer.

Rensningen af ​​fordøjelseskanalen og hele organismen, rollen med at neutralisere frie radikaler, frigivelsen af ​​essentielt silicium og den resulterende forbedrede vejrtrækning styrker kraftigt reguleringssystemerne i vores krop.

Immunsystemets styrke er direkte relateret til regulatorisk kompetence.

Et optimalt immunsystem er proportionelt med at reducere skadelige stoffer og patogene bakterier, dermed gives ingen chance til immundefekt sygdomme. Immundefekter er næsten i spil ved alle sygdomme.

På grund af den effektive afgiftningsfunktion har zeolit clinoptilolit vist sig at være effektivt, terapeutisk til behandling og helbredelse af mange sygdomme og som generelt præstationsfremmende.

I en række supplerende medicinske behandlinger er krops afgiftning særlig vigtig.

De terapeutiske fordele ved det vulkanske mineral er så vidtrækkende og effektiv, at den er fundet velegnet selv i kræftterapi.

Hvordan anvender jeg zeolit?

Den bedste effekt opnås ved brug af zeolit ​​som led i en kropsrensningsbehandling og tages dagligt i en periode på mindst seks til otte uger. (Vi anbefaler 3 mdr., red.)

1 teskefuld (ca. 4-5 g) af det fine grå pulver med en halv liter vand (2 glas) og drik på tom mave, tidligst to og en halv time efter et måltid. Det er bekvemt en halv time før morgenmaden og om aftenen, før du går i seng, fordi det er om natten, den grundige afgiftning af kroppen foregår. Ryst dåsen med zeolitpulveret inden brug flere gange frem og tilbage. Det skaber en statisk elektricitet på 6.000 til 8.000 volt, som øger tiltrækningen (ionbytningen) i clinoptilolit molekylstrukturen.

Omrør derefter med en plastik eller træske i et glas vand og drej med uret.

Selvom mineralet har ekstraordinære vandbindende egenskaber – Silicium binder 300 gange sin egen vægt i vand – anbefales det at sørge for et passende væskeindtag, for at forhindre forstoppelse og give et godt afgiftningsgrundlag.

Generelt tåles zeolit ​ godt. Overdosering forekommer ikke, fordi kroppen udskiller det passende overskud gennem urinen og afføringen.

Clinoptilolite er ret egnet til kontinuerlig brug, det anses for sikkert at indtage i en ubegrænset periode f.eks. som en hjælp til sygdomsforebyggelse.

Ren clinoptilolit zeolit ​​har ingen bivirkninger, når de indtages korrekt.  Det mikroniserede pulver opbevares tørt og beskyttet mod lys og ilt. Opbevar og luk beholderen hurtigt efter brug.

Drik gerne godt vand til, der er fysisk og kemisk rent, blødt (lav hårdhed) og biologisk aktivt.

 

 

 

 

 

Ikke kategoriseret

Overflødige kilo

 

** Har du også lidt for meget at bære rundt på?
Eller vil du gerne passe på din krop som den er?

————————————————————
Så er her nogle råd til hvordan du stille og roligt kan finde ind til dit slanke jeg igen. Du skal endelig ikke jage. For det første giver det meget lavere succesrate, for det andet kommer hurtigt tabte kilo lige så hurtigt på igen.. og det ved du jo godt, så her er nogle råd til en livsstilsomlægning, der kan betyde at du uden at være sulten kan få din slanke ungdomsfigur igen.

Hvad kan du spise og hvordan kommer du i gang?
————————————————————
* Kostkombinér, vil du vide mere?. Læs HER
* Spis rå mad, det mætter bedre og kroppen skal arbejde lidt mere for at optage næringsstofferne.
* Spis supper, de mætter også bedre og de indeholder få kalorier ift. mængde
* Spis lidt bælgfrugter og/ eller kolde kartofler til de fleste måltider ( uden kød)
* Begræns energitætte madvarer (tilberedte grove grøntsager, brød, kød, majs, olier mv)
* Minimér sukker og fedt (især transfedt) i kosten.
* Spis evt. 5/2, for rigtig at sparke det i gang.
* Spis altid 2/3 grøntsager og 1/3 kød eller stivelse. Du bliver mæt af færre kalorier.

* Commitment – En pagt med dig selv. Hvorfor vil du tabe dig? 3 grunde, skriv ned!
* Tænk langsigtet – det er ikke klaret på få uger, det er din nye livsstil du er ved at planlægge
* Start med at skære ned på kulhydrater, for at vænne maven til det
* væn dig til at tænke motion ind i dagligdagen
* væn dig til at drikke 3 liter vand om dagen
* indstil din hjerne på at du skal have den sunde kost hver dag, resten af livet, det er din medicin!
* Og husk: Spiser du som før bliver din krop syg/belastet igen.

Læs mere

 

 

** Kostvejledning
————————————————————
Har du brug for hjælp? Du kan få kostvejledning over nettet (skype/messenger) eller bare telefonisk. Du får skemaer tilsendt, du skal udfylde, som vi arbejder ud fra og bagefter får du alle guldkornene, samt kostforslag tilsendt på mail.

 

Lea Friedstrup lind
Kostvejleder Lea Friedstrup Lind

Køb vejledning ved at skrive til mig herunder:

Ikke kategoriseret

Træg tarm og forstoppelse

vand og fordjelsejpg

Væske:

Drik to til tre liter vand hver dag. Gerne slurkvis og helst ikke sammen med måltiderne.

Drik aldrig for koldt vand, det kan give smerter og sænke fordøjelsestiden, da kroppen skal bruge energi på at regulere temperaturen til 37 grader.

grntogndderjpg

Det allervigtigste for en sund fordøjelse er naturligvis din mad.

Spis masser af: Grøntsager, frugt, nødder og lidt grove kornprodukter (hvis du tåler det), som er fyldt med fibre og får tarmene til at arbejde. Ingefær, hvidløg, krydderurter og cayennepeber er ren medicin for fordøjelsen!

Kombiner din mad optimalt! Har du dårlig fordøjelse er det bedste råd du kan få: Kostkombinering. Læs mere på mavehelse.dk

Undgå:  Junkfood, stærkt opvarmede olier og kød – især, hvis du lider af forstoppelse. Pizza, pitabrød mv. er meget koncentrerede fødevarer og svære for din fordøjelse at håndtere. Kød indeholder ikke fibre og er også tungt for fordøjelsessystemet at arbejde med. Mange føler de får det bedre i maven, når de skærer ned på især de firbenede kødtyper, da det er sværest at fordøje.

Kig også på intolerancer overfor hvede, mælk og gær. Mælkeprodukter kan erstattes af produkter lavet på soya-, kokos eller cashewnødder. Det er dog ikke altid at der er intolerancer eller allergier med i spillet. Mange gange forsvinder symptomerne, når man begynder at kostkombinere og på anden måde, aflaste sit tarmsystem.

gendebenjpg

Motion

Bevægelse er meget vigtigt for at holde gang i peristaltikken – altså tarmbevægelserne.
– og nej, det behøver ikke at være hård træning. Gåture, en lille løbetur og yoga er det allerbedste for at få gang i maven!

Stress af

Vores nervesystem og tarmsystem hænger uløseligt sammen, og derfor går stress lige i maven og stopper dit fordøjelsessystem, når du kører på et for højt niveau. Hold derfor øje med din vejrtrækning. Mærker du at din vejrtrækning sidder oppe i brystkassen, så få det straks ned i maven med dybe åndedrag. Lær også at trække på skuldrene og sige ”pyt” til det der ikke går som planlagt, og som du alligevel ikke kan kontrollere. Hav konkret fokus på ro, god tid og luft i din kalender. Stress kan medføre både forstoppelse og diarre´.

Kosttilskud

Hvis du vil gøre lidt ekstra for din fordøjelse, så investér i et godt probiotikaprodukt. Mælkesyrebakterier hjælper med at bekæmpe de dårlige bakterier i tarmen, og gør at din fordøjelse virker bedre. Et godt produkt giver dig mindst 15 mia. bakterier pr. tablet. Gerne som coated kapsel (behandlet mod mavesyre) og sammen med et måltid.
Magnesium er meget afslappende for muskulaturen, også i tarmen og bruges derfor ofte, som et naturligt afføringsmiddel.

Et andet godt produkt er Cleanse More.

Der er mange “knapper at skrue på” og det kan være svært at finde hoved og hale i.. Kontakt mig gerne for en konsultation over skype eller telefon.

Det kan også være at du har så dårlig fordøjelse at disse råd ikke rækker. I så fald har jeg erfaring med meget vanskelig fordøjelse og vil rigtig gerne hjælpe dig mod en bedre tilværelse.

Baby og kolik


Mavesmerter ses ofte også hos babyer. Som nyfødt skal man danne sin egen tarmflora, da man fødes uden!
Derfor mener mange forskere, at en lidelse som kolik, kan skyldes smerter i forbindelse med, at et barnet begynder at bruge sit tarmsystem.

Kolik kan derfor muligvis ses som et resultat af en manglende eller endnu ikke fuldt udviklet tarmflora. Mange babyer har luft i tarmene, hvilket blandt andet dannes, når tarmbakterierne nedbryder den mad, som barnet spiser. Hvis tarmfloraen ikke er fuldt udviklet, eller særligt effektivt, vil man få mere luft i maven. Og særligt for små børn kan store mængder luft i maven, give anledning til smerter og ubehag.

Ikke kategoriseret, Viden der rykker, zeolit

Sundhed kommer fra tarmen!

Hvorfor er fordøjelsen vigtigst?
Flere og flere i den vestlige verden lider af fordøjelsesproblemer forårsaget først og fremmest af forkert kost, særligt den meget raffinerede og forarbejdede kost. Deriblandt mig og min datter. Vi har det fra min min mor og hun fra sin mor. Dvs. vi har haft en arvelig tilbøjelighed fra tidligere generationer. Det bliver bare værre for hver generation! Ikke alle arver problemet. Det handler meget om epigenetik, dvs. bliver der tændt for generne, eller ej! De kan aktiveres pga. antibiotikabehandling, p-piller og anden hormonbehandling og stress. Elektromagnetisk påvirkning og andre miljøfaktorer som parfume, kemikalier, tungmetaller, pesticider, herbicider og andre former for forurening. Alt sammen er det med til at belaste vores immunforsvar og gøre livet til en kamp for vores krop. Ofte er der undervejs i livet indtrådt alvorlige bakterie/virus sygdomme pga. den større modtagelighed der følger med forkert kost og alle de andre faktorer. Det forværrer situationen yderligere ( især når der gives antibiotikabehandling for det) og den onde spiral bliver bare større og større.

Den vestlige kost er blevet utrolig meget dårligere gennem de seneste generationer, mere raffineret, mere næringsfattig, mere ensidig og spises i et højere og højere tempo og dårligere miljø, i dårligere kombinationer end nogensinde før. Det er producenterne der får lov til at bestemme kvaliteten af den mad vi kan købe i butikkerne.Vi efterspørger lidt bedre kvalitet i dag ja, men det er langt fra målet. Vi har glemt at vi skal spise for at holde en fin maskine kørende. Vi spiser i stedet for at fjerne den ubehagelige sult, eller tilfredsstille andre behov i kroppen, f.eks. ked-af-dethed, smerter frustrationer, for at slappe af og ”hygge”, simpelthen for trøst. Ja hygge er så populært i Danmark.. i virkeligheden – er det så ikke bare trøst, så vi kan udholde at være en del af det samfund vi lever i?? Skulle vi måske søge en anden måde at leve på, så vi ikke er nødt til at trøste os selv med et misbrug af usund mad, alkohol, stoffer og hvad vi ellers finder på, bare for at holde det ud. Er det virkelig den verden vi ønsker? Kan vi ikke gøre det bedre?

25-75% af den næring vi indtager bliver ikke optaget i vores krop. Hvor meget tror du din tarm optager?

Dårlig fordøjelse er ingen sygdom. Det er den vestlige kost der er syg. Min mission er at hjælpe dem der er allerhårdest ramt og som kan og vil genoprette en af deres krops vigtigste funktioner, inden det giver kronisk sygdom, eller så alvorlige symptomer at deres liv bliver ødelagt eller ophører.

Jeg vil give værktøjer til mennesker med syg mave eller andre ubehagelige ubalancer, der ødelægger livskvaliteten og som ikke kan finde hjælp nogen andre steder.

Det er tankevækkende, at to tredjedele af de børn med ADHD, der deltog i et hollandsk studie, blev hjulpet og følte bedring via ændrede kostvaner. Børn med ADHD er ofte særligt sensitive, og dermed kan visse fødevarer hos dem udløse hyperaktivitet. Der er i særlig grad fokus på sukker, gluten, mælk og tilsætnings- og farvestoffer.

Vigtigheden af en god tarmflora og tilstrækkeligt med gode tarmbakterier er enorm for sundheden og forskning af i dag viser da også at op mod 90% af alle sygdomme udspringer af en uafbalceret tarmflora! Tarmfloraen bliver ødelagt af vores levevis. Det er der slet ingen tvivl om.

I de næste årtier bliver vi så meget klogere på den vigtige kropsfunktion, som fordøjelsen er og på de muligheder der er for at påvirke helbredet den vej. Der forskes i mikrobiomet som aldrig før og snart vil vi kunne gå på apoteket og få en pille med de rigtige bakterier til genopretning af vores svækkede fordøjelse. Mange andre typer af medicin bliver overflødigt og medicinalindustrien ved det godt, så de er hoppet med på vognen,, ellers bliver de hægtet af! Det er formentlig godt, da det er dem der sidder på de fleste af pengene og magten og dermed er med til at definere fremtiden.

Er det også sådan for dig at uanset hvilke gode kostråd du følger fra alle de nye og smarte kostretninger, så har du stadigvæk problemer med smerter, ubehag, forstoppelse og eller diarre` , så har jeg en masse forslag til hvordan du kan komme videre… der ER en måde, for alle! Det bliver sikkert hårdt undervejs, men jeg kan trøste med at det er det hele værd, både fordi du ved at tage hånd om problemet får aflastet din vigtige fordøjelsesfunktion og dermed giver ro til opheling og bedring, men også fordi du finder ud af at spise på en hel anden måde, som er meget mere tilfredsstillende, sund og også lækker!

Når du giver din krop mad, som den kan fordøje så sker der forandringer i din tarm, som kan gøre en stor forskel for dit helbred. Vi er blevet meget klogere på det. Det vigtigste redskab er kostkombinering.

Kostkombinering giver mulighed for at spise moderne dansk mad, sammensat på en måde så kroppen kan fordøje det. Det er nok noget af det bedste der findes for sarte maver!

Ude i den store verden er der skrevet mange bøger om emnet. Forfattere som Dr. Pickering, Kathryn Marsden, Loren Lockmann, Marilyn og Harvey Diamond og mange flere har dyrket denne specielle måde at sammensætte kosten på og har både vist hvordan man kan styre sin vægt og sit helbred i den mest optimale retning.

Vi er ikke kun hvad vi spiser, men nærmere hvad vi optager af næring fra tarmen…

Forskning har vist, at hver fjerde af os har for få af de gode bakterier i tarmen, og det kan øge risikoen for udvikling af lidelser som overvægt, type II diabetes og astma. Det kan altså virkelig betale sig at kostkombinere, så du hjælper tarmen til bedst mulig funktion.

Et produkt der styrker de gode bakterier og eliminerer dårlige stoffer i tarmen er Megamineral zeolit og det kan købes HER!

Læs mere om fordøjelse: på www.mavehelse.dk